Asunnan Erkistä

Säännöstelyaikaan Sammalismäen nuori isäntä kyseli Erkki Asunnalta ostaakseen kauransiementä. Erkki totesi, eihän nyt kellään saa olla siementä.

Erkki ei saanut kansanhuollosta rukkasen ostolupaa ja meni uudestaan samalle asialle. Nyt hän kääntyi suoraan rouva Ahorannan puoleen ja kysyi, tuletko vaimokseni? Tuima vastaus oli, en tietenkään! Tarkoitatko, että saan rukkaset, kirjoita sitten ostolupa!

Asunnan taloon tuli kaksi poliisia tekemään ulosmittausta maksamattomista veroista. Yksi hevonen oli tallissa, mutta poliisit sanoivat ottavansa parhaan. Erkki kävelytti poliiseja laitumella hakemassa parasta hevosta aina iltakuuteen, jolloin laintuntevana miehenä sanoi, että jos mentäis' vaan kahville ja annettais' ulosmittauksen olla, kun sitä ei saa suorittaa kello kuuden jälkeen illalla.

Eräässä tilaisuudessa Tapion metsänhoitaja tarjosi Erkille lisää metsänojitusta, jolloin Erkki arveli, ettei metsänhoitoon kannata panna penniäkään. Metsänhoitaja sanoi, että ainahan me on Erkin kanssa asioista sovittu. Kun Tapion miehet lähtivät, mietiskeli Erkki: "Tiedätkö, milloin olen tuon herran kanssa sinuiksi tullut?"

Aihe

Keuruu, Asunta, Erkki, kaskut, tarinat, säännöstely, Asunta, muistelu

Klikkaa asiasanoja selataksesi muita aineistoja samasta aiheesta.

Kuvaus

Tekstissä kerrotaan muun muassa Asunnan Erkin matkasta kansanhuoltoon rukkastenostolupaa hakemaan. Teksti on koottu Asunnan-Ampialan-Huttulan perinnepiirin muisteluista.

Julkaisija

Keuruun kaupunginkirjasto