Hermoton automies

Ampialassa asunut kuorma-autoilija Yrjö Nieminen ajoi 1950 - 1960 luvuilla paljon halkoja m.m. Keuruun kunnan ja seurakunnan laitoksille. Siihen aikaan halkovarastojen pinot olivat yleensä maantien ojan takana. Kuormatun auton tielle pääsyn auttamiseksi ja varmistamiseksi ojaa täytettiin latomalla siihen halkoja, jotka sitten poistettiin viimeiseen kuormaan.

Yrjö oli taas kerran lähdössä varastolta kuormineen. Tulo laanilta oli vähän vino maantiehen nähden. Niinpä sitten tien puoleinen takapyörä ylitti onnistuneesti ojahalot ja auto oli jo nousemassa tielle, kun laanin puoleisen takapyörän alla ojan halot pettivät. Auto kallistui ja lavan laanin puoleinen pino kuuppasi melkein kaikki halot maahan.

Hytistä ulos tullut Yrjö katseli hiljaisena pitkään tapahtunutta. Raapaisi sitten korvallistaan ja lausahti paikalle sattuneelle Tikannon Heikille: "Ei onnistunnu. - Mutta ei se onnistunnu eilenkää".

Aihe

kuorma-autonkuljettajat, kuorma-autot, polttoainehuolto, Keuruu, Nieminen, Yrjö, 1950-luku, 1960-luku

Klikkaa asiasanoja selataksesi muita aineistoja samasta aiheesta.

Kuvaus

Tauno Kuoppala kertoo tarinan siitä, millaisia haasteita voi tuoda kuorma-autoilijalle polttoaineena käytettävien halkojen lastaaminen.

Tekijä

Julkaisija

Keuruun kaupunginkirjasto