Keuruun kansallispuku

Keuruun kansallispuku.jpg
Keuruun kansallispuvun tykkimyssy.jpg
Keuruun Martat tekivät aloitteen paikkakunnan oman kansallispuvun hankkimisesta. Aineistoa keräsivät aloitteen tekijä ruustinna Elli Kalliala sekä maisteri Toini Hirvenlahti. Työpiirustukset laati Alli Touri. Hanketta rahoittivat myös Keuruun Nuorisoseura ja Maatalousnaisten paikallisosasto. Kansallispuvun suunnitteli kansallismuseon pukuosaston asiantuntija Tyyni Vahter. Ensimmäiset kymmenen pukua otettiin käyttöön Keuruun kotiseutujuhlassa 19.8.1952.

Kotiteollisuusopettaja Leena Sipilä tarkisti puvun vuonna 1984, jolloin hame, paita ja liivi kansanomaistettiin. Hameesta tuli pidempi ja runsaampi ja esiliinaksi valittiin silkkiesiliina. Tarkistuksessa tykkimyssyn valmistustapa muuttui ja väriksi palautui alkuperäinen sininen väri.

Aihe

kansallispuvut, maatalousjärjestöt, martat, Keuruu

Klikkaa asiasanoja selataksesi muita aineistoja samasta aiheesta.

Kuvaus

Tekstissä kerrotaan lyhyesti Keuruun kansallispuvun suunnittelusta ja historiasta. Valokuvat esittävät kansallispukua naisen päällä. Ensimmäinen on yleiskuva, toisessa on yksityiskohta puvun tykkimyssystä selkäpuolelta. Mallina kuvissa toimii Noora Kinnunen, valokuvat on ottanut Esko Soini.

Julkaisija

Keuruun kaupunginkirjasto