Hanhisaaren kesäiset tapahtumat

Mäntän apteekkarilla oli 1920-luvulla huvila Hanhisaaressa. Se oli komea, vaaleaksi maalattu rakennus, jonka ulkoseinään suuren verannan puolelle oli maalattu kesäinen maisema poutapilvineen ja lentävine joutsenineen.

Pari viikkoa ennen kuin apteekkarin perhe tuli kesän viettoon huvilalle, tuli palvelusväki laittamaan paikat talven jälkeen kuntoon. He myös hankkivat lähiseudulta elintarvikkeita ja tulivat tutuiksi kyläläisten kanssa. Niinpä he keväisin saareen tultuaan järjestivätkin tuliaiskarkelot kyläläisille ennen isäntäväen saapumista kesän viettoon.

Myös isäntäväki järjesti joskus huvilan verannalla kesätapahtumia. Kerrotaan, että apteekkari tanssitti jokaista paikalla olevaa naista yhden kappaleen verran jääden sitten seurailemaan muiden karkelointia.

Kun sitten syyskesällä isäntäväki poistui Hanhisaaren huvilaltaan, jäi palvelusväki vielä huoltamaan rakennukset talvea varten. Ennen kuin he poistuivat saaresta, järjestivät he vielä seudun tuttaville läksiäisjuhlat tansseineen. Hanhisaaren kesäiset tapahtumat olivat odotettuja vuodesta toiseen ja toivat osaltaan väriä ja elämän sykettä seutukunnalle.

Aihe

Valkealahti, Keurusselkä, kesäasukkaat

Klikkaa asiasanoja selataksesi muita aineistoja samasta aiheesta.

Tekijä