Luolamäen Puu-Tek ja PuuKerä - käden taitojen yritykset

Luolamäen Puu-Tek.jpg

Aihe

Keuruu, yritykset, kädentaidot, käsityöläiset

Klikkaa asiasanoja selataksesi muita aineistoja samasta aiheesta.

Lähde

https://www.fonecta.fi/kartat/Luolam%C3%A4entie+45,+KEURUU#rdr=eniro
https://www.fonecta.fi/kartat/Keuruuntie+29,+keuruu#rdr=eniro

Julkaisija

Keuruun kaupunginkirjasto

Mistä on kyse?

Aromaalta löydät kädentaitajien tuotteita!

Aromaan kiinteistö on Keuruun keskustan vanhimpia liike- ja asuintaloja. Talo on elänyt keskellä paikkakunnan muutosten aikakausia toimien niin omistajiensa kotina, nahkakauppana, käräjätupana, palokunnan kalustovarastona ja majoituspaikkana. Onpa talossa istuttu käräjiäkin ja pidetty asevelvollisten kutsuntoja. Monelle talo tuli tutuksi sen ollessa koulukäytössä yhteiskoulun lisätiloina ja myöhemmin apukouluna. Retkeilymajanakin talo toimi jonkin aikaa.

Nykyään rakennuksessa on muusikkojen treenikämppä ja biljardisali sekä käsityömyymälä PuuKerä, joka aloitti toimintansa tiloissa marraskuussa 2010. Idyllisessä pihapiirissä sijaitseva PuuKerä myy Luolamäen Puu-Tekin ja paikallisten käsityöläisten lahjatuotteita sekä liikelahjoja. Tiloissa on myös kangaspuita kudontatöiden valmistukseen. Yrittäjä, kudonta-artesaani Irma Riihonen perusti Luolamäen Puu-Tekin vuonna 1996 tehden alussa entisöintityötä ja kudontaa. 2000-luvun alussa tekstiilien, huonekalujen ja vanhan tavaran myyntiä harjoitettiin kesämyymälässä Vanhan Keuruun alueella, pappilan piha-aitassa. Nyttemmin toiminta on keskittynyt Aromaalle.

Koristeveistäjä-erikoispuuseppä Hannu Lemmetty valmistaa pariskunnan toisessa yrityksessä, Puu-Tekissä tilaustöitä tuotteinaan mm. ikkunat, ovet, sisäportaat, kalusteet ja muut puusepäntuotteet sekä tekee entisöintityötä. Lisäksi yritys on jo parinkymmenen vuoden aikana toiminut alan opiskelijoiden työharjoittelupaikkana. Yritys työllistää yhden ulkopuolisen työntekijän.