Maatalouspäivien kilpailut

Kilpailuvietti on päässyt iskemään mieheen varsin voimakkaasti. Omaan ammattiin perustuvia taitoja on pitänyt kehittää ja kilpailuissa voi testata miten ne ovat kehittyneet. Jos pärjää hyvin niin on onnistunut kartuttamaan tietojaan. Kuvassa eräs viimeisistä maatalouspäivän kilpailuista joissa olen ollut mukana.

Kilpailut pääasiassa olivat traktorilla kyntäminen, traktorin taitoajo, metsäpolkukilpailu ja maatalouteen liittyvät tietokilpailut. Niissä menestys on ollut kohtalainen vuosien saatossa. Näistä saatuja oppeja on sitten voinut hyödyntää omassa työssä maanviljelijänä. Kehittää omaa viljelyä ja karjan kasvatusta. Näin saada parempaa tulosta rahallisestikin. Edellä mainittu on, hyvää vapaa-ajan käyttöä sekä oivallista harrastusta jolla on voitu myös kehittyä viljelijänä.

Näissä tapasi saman alan yrittäjiä, joiden kanssa voi keskustella miten tosiaan voitaisiin kehittää omaa työsarkaa. Millainen vuodentulo on odotettavissa. Millaiset säät ovat olleet maanviljelyksen kannalta. Onko saatu kuivia heiniä ym.

Nämä olivat myös oiva tauko rutiini töihin, vaikka karjaa kun oli niin, aamuin illoin piti kuitenkin olla kotona tosi toimissa. Ne eivät todellakaan voineet odottaa vuorokautta. Lypsää piti ei mahda mitään. Kuitenkin maatalouspäivä toi hyvän katkon arkiseen rutiiniin.

Aihe

kilpailu, maatalous, tarktorit, kyntö, muistelu

Klikkaa asiasanoja selataksesi muita aineistoja samasta aiheesta.

Kuvaus

Lauri Permikangas kertoo Maatalouspäivien kilpailuista ja niiden merkityksestä maanviljelijälle.

Julkaisija

Keuruun kaupunginkirjasto