Lahti, Eenok

Eenok Lahti suojelusk. asussa.jpg

Aihe

valokuvaajat, Pihlajavesi (kunta), opettajat, suojeluskunnat

Klikkaa asiasanoja selataksesi muita aineistoja samasta aiheesta.

Kuvaus

Eenok Lahti oli puutyönopettaja ja kyläkuvaaja. Kuvassa hän on suojeluskuntapuvussa. Hän kuului Pihlajaveden suojeluskuntaan ja oli Pihlaisselän pohjoispuolen alueen johtavia henkilöitä. Suojeluskunnan toimintan tapahtui pääasiassa Pihlajaveden Asemankylällä, jossa oli ampumarata ja tilat kokoontumista varten.

Tekijä

Julkaisija

Keuruun kaupunginkirjasto

Biografia

Eenok Filemon Lahti syntyi Pihlajavedellä Lehtomäen torppaan Lahti-nimiseen pienviljelijäperheeseen. Hän asui kotitilallaan Pihlajavedellä ollessaan. Lahti kävi puusepänkoulun Lahdessa.

Eenok Lahti harrasti aktiivisesti valokuvausta. Hän oli rakentanut kotitilalleen oman pimiön ja hänellä oli tarvittavat välineet kuvien kehittämiseen. Hän kiersi kyläkuvaajana kaikenlaisissa tilaisuuksissa ja otti henkilökuvia hoitaen esim. rippikuvien ottamiset.

Eenok oli monitaitoinen mies ja mm. teki Pihlajaveden vanhan kirkon remontin suunnitelmat toimien myös töiden valvojana ja päämestarina. Hän muutti 1940-luvun lopulla Espooseen, missä hän työskenteli puutyönopettajana kehitysvammaisten Rinnekodissa. Lahti on haudattu Pihlajaveden vanhalle hautausmmaalle.

Elinvuodet

1887-1952